Sözlük Aldanmak Ne Demek? Aldanmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Aldanmak Ne Demek? Aldanmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

06.01.2022 - 05:00 | Son Güncellenme:

Türkçe dilinde kullanılan aldanmak sözcüğü pek çok kişi tarafından görülebiliyor. En çok kullanılan sözcükler arasında yer alan aldanmak sözcüğünün anlamlarıyla alakalı olarak birçok bilgi araştırması yapılabiliyor. Aldanmak kelimesinin TDK sözlük anlamları da bireylerin yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor. Aldanmak ne demek? Aldanmak TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Aldanmak Ne Demek Aldanmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Aldanmak kelimesi çok kullanılan ve anlamı farklı olan bir sözcüktür. TDK'ya göre de aldanmak sözcüğünün belirli anlamları bulunuyor. TDK'da aldanmak kelimesi, yanılmak anlamlarına sahiptir.

Aldanmak Ne Demek?

Günümüzde aldanmak sözcüğüyle alakalı bir takım araştırmalar yapılabiliyor. Her birey farklı sözcükleri değerlendirerek anlamları konusunda bilgi edinmek istiyor. Aldanmak sözcüğü de merak edilen bir kelimedir. Aldanmak sözcüğü, hayal kırıklığına uğramak ve avunmak anlamlarına sahiptir.

Aldanmak TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Herkesin kullanabileceği kelimelerden biri olan aldanmak sözcüğünün birçok anlamı bulunuyor. Belirlenen TDK anlamlarıyla doğru olarak kullanılabiliyor. Doğru anlamlara ulaşmak isteyenler TDK anlamlarına göz atabiliyor. Aldanmak sözcüğü TDK'ya göre, bir hileye veya yalana kanmak anlamlarındadır.