Sözlük Almanak Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Almanak Ne İşe Yarar?

Almanak Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Almanak Ne İşe Yarar?

09.07.2021 - 03:36 | Son Güncellenme:

Orijinal dilinde ''almanach'' şeklinde yazılan sözcük 16. yüzyılda literatüre girdi. Kelimenin sözlük anlamı yıllıktır. Bir yıl içerisinde gerçekleşen olayların, çıkan kitapların ve yayımlanan filmlerin yer aldığı, kitap biçimindeki takvimlere almanak denir. Almanakların içerisinde dünya kupasına, çeşitli yarışmalara ve televizyon programlarına dair bilgiler de yer alır. Almanak nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Almanak ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Almanak Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Almanak Ne İşe Yarar


Almanaklar içerdiği bilgilere ve konulara göre birçok türe ayrılır. Sanat almanakları kitaplar, sinema filmleri ve televizyon dizilerine dair güncel bilgilerden oluşur. Bunun dışında astronomi, genel kültür ve müzik içerikli almanak çeşitleri de mevcuttur.

Almanak Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Bir yıl içinde cereyan eden hadiselere dair bilgiler veren, sayfa sayısı 200 ile 500 arasında değişen takvimlere almanak denir. Tarihte yayımlanan ilk almanaklar astronomik bilgiler içeriyordu. Modern almanaklarda ise konu sınırlaması yoktur.

Almanak Ne İşe Yarar?

Almanaklar o yıl içerisinde gerçekleşmiş olaylara dair bilgiler edinmemizi sağlar. Sanat, bilim, edebiyat gibi alanlarda bilgi sahibi olmak isteyenler de almanak okuyabilir.