Sözlük Arktik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Arktik Bölge Nerededir?

Arktik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Arktik Bölge Nerededir?

13.04.2022 - 15:29 | Son Güncellenme:

Coğrafyada dört ana yön vardır. Bunlar sırasıyla kuzey, güney, doğu ve batıdır. Ark kelimesi Yunancada kuzey anlamına gelir. Coğrafi bir terim olan arktik sözcüğü de bu kelimeden türetilmiştir. Artik, kuzey kutbunda yer alan demektir. Kelime bir yerin ya da bölgenin kuzeyi anlamında da kullanılır. Arktik ne demek, arktik bölge nerede yer alır detayları ile derledik.

Arktik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Arktik Bölge Nerededir

Şimal kelimesi arktik ile eş anlamlıdır. Halk arasında şimal ve kuzey kelimeleri, güneş görmeyen yer anlamında kullanılmaktadır. Evrensel bir terim olan arktik ise, orijinal dilinde "arctique" şeklinde yazılır. 

Haberin Devamı

 Arktik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Arktik, Kuzey Kutbu ve çevresi anlamına gelir. Yaklaşık 27 milyon kilometre karelik bir yüzölçümüne sahip olan bölge, İskandinavya olarak da bilinir. 

 Arktik Bölge Nerededir?

 Arktik bölge kuzey yarım kürenin en kuzeyinde yer almaktadır. İsveç, Norveç, İzlanda, Danimarka ve Finlandiya Arktik Bölgede yer alan Avrupa ülkeleridir. Bu bölgede, iklim şartlarından dolayı canlı popülasyonu, diğer bölgelere göre daha azdır. Ren Geyiği ve Kutup ayıları, sadece arktik bölgede yaşayan hayvanlar arasında yer alır.