Sözlük Aşevi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aşevi Ne İşe Yarar?

Aşevi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aşevi Ne İşe Yarar?

03.02.2022 - 14:55 | Son Güncellenme:

Aşevi, dilimizde sıkça kullanılmasından dolayı anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle anlamının sürekli kullanılmasından dolayı da sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Aşevi ne demek öğrenebilir ve gerekli yerlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aşevi nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Aşevi ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Aşevi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Aşevi Ne İşe Yarar

Aşevi, lokanta, yoksullara ücretsiz bir şekilde yemek dağıtılan yer, aşhane ve tekkelerde yemeklerin pişirildiği yer anlamlarına gelen bir kelimedir.

Haberin Devamı

Aşevi Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Aşevi sıkça kullanılan bir kelime olmasından dolayı TDK sözlükte ne anlama geldiği merak edilen bir kelimedir. Aşevi, yoksullara yemek dağıtılmak için kurulan yer, lokanta anlamlarında kullanılan Türkçe bir sözcüktür.

Dilimizde ne kadar çok kelimenin anlamı bilinirse o kadar akıcı ve anlaşılır konuşmak mümkündür. Bu nedenle çoğu kişi kelimelerin ne anlama geldiğini internet üzerinden araştırarak öğrenmeye çalışmaktadır.

Aşevi Ne İşe Yarar?

Aşevi, yoksulları yemek yemesine yarayan bir yerdir. Aynı zamanda lokanta anlamına gelse de aşevlerinde yoksullara, imkanı olmayanlara ücretsiz bir şekilde yemek dağıtımı yapılır.