Sözlük Ath Ne Demek? Kripto Para Piyasasında All The High Neyi İfade Eder?

Ath Ne Demek? Kripto Para Piyasasında All The High Neyi İfade Eder?

22.09.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Sanal para, kripto para ve bitcoin piyasasının bazı terimleri bulunmaktadır. Bu piyasa içerisinde yer almak isteyen kişilerin ilgili terimleri öğrenmesi gerekir. Bu terimler arasında ATH ifadesi yer almaktadır. Peki, ATH ne demektir? Kripto para borsasında geçen ATH ne anlama gelmektedir? İşte, ATH teriminin anlamı ve sanal para borsasında yer alan karşılığı hakkında bilgiler.

Ath Ne Demek Kripto Para Piyasasında All The High Neyi İfade Eder

ATH teriminin karşılığı All The High açılımına denk gelmektedir. Bu ifade genellikle kripto para haberleri arasında geçmektedir. Kripto para piyasasının dilini çözmek isteyenler ile küresel çapta kullanmak isteyenler bu terimlere vakıf olurlar.

Haberin Devamı

 ATH Ne Demek? 

 All Time High anlamına gelen ATH, en yüksek fiyat anlamına gelmektedir. Bu ifade kripto paraların gerçekleştirdiği hareketler üzerine kullanılmaktadır. En tepe, en zirve duruma gelen kripto para ATH olmaktadır.

 Kripto Para Piyasasında All The High Neyi İfade Eder?

 Kripto paranın diğer para birimleri olan TL, Euro, Dolar vb. birimler karşısında geldiği en yüksek seviye değerini ifade etmektedir. Yani kısaca kripto paraya ait olan birimin kendi rekoruna ulaştığı anlamını ifade eder.