Sözlük Avurt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Avurtları Çökmek Ne Demek?

Avurt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Avurtları Çökmek Ne Demek?

19.09.2021 - 02:26 | Son Güncellenme:

Türkçede anlamı bilinmeyen kelimeler oldukça fazladır. Bu nedenle bu kelimeler ile ilgili farklı platformlardan araştırmalar yapılmaktadır. İnternetin hayatımıza girmesi ile birlikte bilinmeyen kelimeleri öğrenmek son derece kolay bir hal almıştır. Avurt ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Avurtları çökmek ne demek detayları ile derledik.

Avurt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Avurtları Çökmek Ne Demek


Avurt kelimesi günlük yaşamda duyabileceğimiz kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimenin anlamı insanlar tarafından araştırılmaktadır. Avurt kelimesinin özellikle Türk Dil Kurumuna göre anlamı merak edilmektedir.

Avurt Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Avurt kelimesi günlük yaşamda duyabileceğimiz bir kelimedir. Bu kelimeyi ilk defa duyan kişiler kelimenin anlamını merak etmekte ve avurt kelimesi ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre avurt, yanağın ağız boşluğuna denk gelen bölümüne verilen isimdir.

Avurtları Çökmek Ne Demek?

Avurtları çökmek deyimi de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu deyim çok zayıflayan kişiler için kullanılır. Bir kişinin zayıfladığının yüzünden belli olduğunu ifade etmek için avurtları çökmek deyimi kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

O kadar zayıflamıştı ki avurtları çökmüştü.

Yaşlı teyzenin zayıflıktan avurtları çökmüştü.

Doktor "avurtların çökmüş daha fazla kilo vermemelisin" dedi.