Sözlük Aygucı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aygucı Görevleri Nelerdir?

Aygucı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aygucı Görevleri Nelerdir?

19.09.2021 - 02:19 | Son Güncellenme:

Eski Türkçede kullanılan ancak günümüzde pek fazla kullanılmayan bir takım kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler her ne kadar günümüzde kullanılmasa da bir takım platformlarda karşımıza çıkabilmektedir. Aygucı kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Aygucı ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Aygucı görevleri nelerdir detayları ile derledik

Aygucı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Aygucı Görevleri Nelerdir


Aygucı kelimesi internette, televizyonda ya da yazılı kaynaklarda görebileceğimiz bir kelimedir. Kelimenin anlamı genellikle merak konusu olmaktadır. Bu nedenle aygucı kelimesi ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

Aygucı Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Eski Türklerde hükümdardan sonra en fazla yetkiye sahip olan kişiler Aygucı olarak isimlendirilirdi. Aygucı kelimesinin eş anlamlıları ise baş danışman, baş vezir, devlet müşaviri şeklindedir.

Aygucı Görevleri Nelerdir?

Aygucının görevleri de merak konusu olmaktadır. Özellikle mecliste pek çok etkisi bulunurdu. Bunun yanında kağana muhalefet ettiği de görülmekteydi. Kağanın olmadığı zamanlarda ise aygucı meclise başkanlık yapma yetkisine sahipti. Aygucı, Ulu Ayguçi ismi ile de anılmaktaydı.

Eski Türk Devletlerinde Aygucının önemi büyüktür. Devlet için en önemli adamlardan biri olma unvanına sahiptir. Bu nedenle tarihi kaynaklarda sıklıkla karşılaşılabilmektedir.