Sözlük Bandıra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gemideki Bandıranın Anlamı Nedir?

Bandıra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gemideki Bandıranın Anlamı Nedir?

07.01.2022 - 04:33 | Son Güncellenme:

Tercih edilen kelime türlerinin arasında merak edilen bazı sözcükler bulunuyor. Bandıra sözcüğü de kişilerce merak edilen önemli bir kelimedir. Çok duyulan bandıra sözcüğünün TDK anlamlarını öğrenmek isteyen birçok kişi bulunuyor. TDK'ya göre bandıra sözcüğünün anlamı detaylı olarak araştırılıyor. Bandıra ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Gemideki bandıranın anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Bandıra Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Gemideki Bandıranın Anlamı Nedir


Bandıra kelimesi gemilerle ilgili olan bir kelimedir. Bandıra sözcüğü TDK'ya göre, geminin hangi devlete olduğunu göstermek için kullanılan bayraktır. Gemilerde görülen bayraklar, bandıra sözcüğüyle ifade ediliyor.

Bandıra Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Anlam yönünden bandıra kelimesi günümüzde çok merak edilebiliyor. Merak edilen bandıra sözcüğünün taşıdığı anlamlar TDK üzerinden öğrenilebiliyor. TDK'ya göre bandıra kelimesi, gemilerin hangi devlete ait olduğunu göstermek için kullanılan bayrak anlamındadır.

Gemideki Bandıranın Anlamı Nedir?

Gemilerde çok duyulan bandıra sözcüğünün belirli bazı anlamları bulunuyor. Gemilerin her bir bölümü farklık terimlerle ifade edilebiliyor. Bandıra sözcüğü de gemilerde kullanılan özel bir kelimedir. Gemilerdeki bandıra, geminin hangi ülkeye ait olduğunu gösteren bayrak olarak ifade ediliyor.