Sözlük Berber Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Berber Kelime Anlamı Nedir?

Berber Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Berber Kelime Anlamı Nedir?

21.09.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:

Konuşma dilinde yaygın biçimde kullanılan bazı sözcüklerin ne anlama geldiği üzerinde bile düşünülmez, çünkü sözcük kanıksanmıştır. Fakat bazı kelimelerin anlamları epey ilginçtir. İşte berber ne demek, TDK sözlük anlamı nedir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Berber Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Berber Kelime Anlamı Nedir

Berber sözcüğü ile bir meslek grubuna mensup kişiler ifade edilmektedir. Berberlik işi ile uğraşan kimselere berber denmektedir.

Haberin Devamı

 Berber Ne Demek?

 Berber kelimesi erkek saçı kesen, sakal tıraşı yapan meslek mensuplarına verilen isimdir. Geçmişte berberlerin sadece saç sakal kesmeyip hacamat, dişçilik ve sünnet gibi işler de yaptıkları bilinmektedir.

 TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Bilinen en güvenilir kaynak her zaman için TDK sözlüğüdür. Bir dilin rehberi niteliğinde olan sözlükler TDK gibi kurumlar eliyle hazırlanırlar. Berber sözcüğü için de Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında şu açıklama görülmektedir:

Saç kesmeyi, sakal kesmeyi, tıraş etmeyi meslek ve kendine iş edinmiş kimse

Berber aynı zamanda bu işin yapıldığı dükkan.

Berber Kelime Anlamı Nedir?

 Her ne kadar Türkçeye Farsça berber kelimesinden geçmiş olarak bilinse de berber kelimesinin esasında Latince olan "barba" yani sakal kelimesinden geldiği düşünülmektedir.

Haberin Devamı