Sözlük Bibliyografi Ne Demek, Ne İşe Yarar? Bibliyografyada Neler Yazılır?

Bibliyografi Ne Demek, Ne İşe Yarar? Bibliyografyada Neler Yazılır?

21.09.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

Edebi eserler başta olmak üzere basılı durumda olan dergi, kitap gibi yayınlarda yer alan birtakım bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler arasında yazarın bilgileri, eserin basıldığı yer, eseri basan kitap evi ve daha pek çok bilgiye yer verilmektedir. Tüm bu bilgileri ifade eden kaynaklar bibliyografi olarak ifade edilmektedir. Peki, bibliyografi ne demek, ne işe yarar? Bibliyografyada neler yazılır? İşte bibliyografi hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan bilgiler.

Bibliyografi Ne Demek, Ne İşe Yarar Bibliyografyada Neler Yazılır

Bibliyografi kaynakça olarak da adlandırılmaktadır. Bilim, sanat ve fikir alanlarında yayınlanan eserleri n tek liste halinde toplanmış şekli olarak da ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Bibliyografi Ne Demek, Ne İşe Yarar?

 Bibliyografi çeşitli yayınlarda yer alan ve o yayınla ilgili olan her türlü bilgiyi okuyucuya sunan bir kaynakça olarak ifade edilmektedir. Kısaca bibliyografi, kitaplar hakkında yazı yazmak olarak ifade de edilmektedir. Bibliyografi sayesinde hazırlanan eser için başvurulan kaynakların neler olduğu bilinebilmektedir. Bibliyografi yazmak için belli bir bilgi birikimine sahip olmak gerekmektedir.

 Bibliyografide Neler Yazılır?

 Bibliyografide önceden belli olan yayınların listeleri oluşturulabilir. Ayrıca bibliyografiler yayınların nasıl oluşturularak yapılacağı ve sınıflandırılmalarının nasıl olacağı hakkında yazılabilmektedir. Çeşitli amaçlara hizmet etmesi için yazılan pek çok bibliyografi çeşidi bulunmaktadır.