Sözlük Chef Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Chef Ne İş Yapar?

Chef Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Chef Ne İş Yapar?

14.09.2021 - 02:14 | Son Güncellenme:

Bazı kelimelerin kullanılması çok yaygın olduğu için milletler arası kullanımı yaygın olup, diğer dillerde kullanımları da mümkündür. Üstelik hemen hemen yazılım ve telaffuzları da birbirine yakın olmaktadır. Chef kelimesi de bu kelimelerden bir tanesidir. Kullanımının yaygın olmasında dolayı hemen hemen her dilde karşılaşmak mümkündür. Peki, chef ne demektir? Chef hangi dilde kullanılan bir kelimedir? Dilimize ne şekilde girmiştir tüm detayları ile derledik.

Chef Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Chef Ne İş Yapar

Chef kelimesi Türkçe bir kelime değildir. Bu kelimenin orijinal hali chef olup, Fransızca bir kelimedir. Diğer dillerde de farklı şekilde yazılıp telaffuz edilmektedir.

Chef Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde chef kelimesi bulunmamaktadır. Çünkü bu Fransızca bir kelimedir. Türkçeye çevrilmiş hali şef demektir. Bir kurumda ve iş yerinin bir bölümünde yetki ve sorumluluğun üzerinde olduğu kişilere şef denmektedir.

Chef Ne İş Yapar?

Şef kelimesini sadece bir kategoride tanımlamak uygun olmaz. Genel olarak yemek yapan kişileri organize eden anlamında kullanılırken, diğer işlerdeki ekip liderlerine de şef denir.