Sözlük Cıvıldaşmak Ne Demek? Cıvıldaşmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Cıvıldaşmak Ne Demek? Cıvıldaşmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

17.09.2021 - 14:00 | Son Güncellenme:

Konuşarak anlaşan insanoğlu tarihin her döneminde toplu halde yaşamıştır. Zaten sosyal bir varlık olan insanın en önemli özelliği de budur. Bugün diller arasında etkileşim çok yoğundur. Yabancı dillerden Türkçeye sözcükler geçmektedir. Dilin dinamik yapısı gereği de sürekli sözcükler kullanımdan kalkmakta ve yeni sözcükler kullanıma girmektedir. Bu sebeple de birçok kelimenin manası bilinememektedir. Bu durumda araştırmaya gidilerek bu sözcüklerin anlamları öğrenilmektedir. Fakat bunun yanında bir de günlük yaşamda işitilen ancak sözcüğün tam olarak manası bilinmeyen kelimeler de bulunmaktadır. İşte "cıvıldaşmak" sözcüğü böylesine bir sözcüktür. İlgiyle okuyacağınız cıvıldaşmak ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Cıvıldaşmak Ne Demek Cıvıldaşmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Cıvıldaşmak sözcüğü kuşların çıkardıkları sesten hareketle türemiş bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Cıvıldaşmak Ne Demektir?

 Cıvıl cıvıl veya cıvıldaşmak gibi sözcükler anlatılmak istenen konu ile ilgili ve varlıkların çıkardıkları seslerden yola çıkarak türetilmiş sözcüklerdir. Cıvıldaşmak, kuşların toplu halde çıkardıkları sesleri anlatan bir kelimedir.

 Cıvıldaşmak TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında cıvıldaşmak kelimesinin anlamının şöyle tarif edildiği görülmektedir: " (kuşlar) hep birlikte cıvıltıyla ötmek, topluca cıvıltı çıkarmak."