Sözlük Darphane Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Darphane Nerededir?

Darphane Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Darphane Nerededir?

22.07.2022 - 12:21 | Son Güncellenme:

Darphane kelimesi dilimize yabancı bir dilden geçmiş olsa da çok sık kullanılmaktadır. Genellikle madeni para basılan yer olarak bilinen darphane kelimesinin kökeni Arapça ve Farsça olmaktadır. Peki Darphane nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Darphane nerededir? Darphane kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Darphane Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Darphane Nerededir

Darphane kelimesi Arapça olan darb ve Farsça olan hane kelimesinin kökünden gelmektedir. Çok eski dönemlerden günümüze kadar gelmiş bir kelimedir.

Haberin Devamı

Darphane Nedir?

Darphane kelimesinin anlamı madeni para basılan yer olarak adlandırılmaktadır. Ülkemizde de darphanenin nerede olduğu merak edilmektedir. Darphane bir ülke adına değişim veya anma amaçlı olarak para basılan resmi kurum olarak da adlandırılmaktadır.

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

TDK sözlük anlamına göre darphanenin anlamı şu şekildedir:

- Madeni para basılan yer.

Darphane Nerededir?

Darphane ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak faaliyetlerini devam ettiren bir kuruluş olmaktadır. Darphane ve Damga Matbaa Genel Müdürlüğünün merkezi İstanbul'da olmaktadır. İstanbul ilinde iki ayrı binası bulunmaktadır. Genel Yönetim ile Darphane Bölümü Beşiktaş ilçesinde Balmumcu'da bulunan Genel Müdürlüğü binasında olmaktadır. 

 

Yazarlar