Sözlük Degradasyon Nedir? Degradasyon Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Degradasyon Nedir? Degradasyon Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.11.2021 - 15:52 | Son Güncellenme:

Günümüzde bazı kelimeler cümle içerisinde çok sık kullanılmaktadır. Bu nedenle anlamları vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Degradasyon kelimesi de bunlardan birisidir. Peki degradasyon nedir? Degradasyon TDK sözlük anlamı nedir? Sizlere degradasyon kelimesinin anlamını detaylıca derledik.

Degradasyon Nedir Degradasyon Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Degradasyon kelimesi birbirinden farklı anlamlar taşımaktadır. Birden fazla anlam taşıyan degradasyon kelimesinin anlamlarını öğrenerek cümle içerisinde kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Degradasyon Nedir?

 Degradasyon kelimesi dilimizde çok sık kullanılmaktadır. Bu nedenle anlamı sözlüklerde sıklıkla araştırılmaktadır. Degradasyon kelimesi veteriner alanında kullanılan bir sözcüktür. Veterinerlikte sözlük anlamı ise bileşiğin kendisini daha basit parçalara ayırması anlamına gelmektedir. Bunun dışında yıkılma manasına da gelmektedir.

 Degradasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Degradasyon kelimesini sözlükte araştırıldığı zaman birden fazla anlam çıkmaktadır. Degradasyon kelimesinin sözlük anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

 - Veterinerlikte anlamı: Bir bileşiğin kendisini oluşturan daha basit parçalara ayrılması ve bozulma

 - Teknik anlamı: Yıkılma

 - Kendisi

 - Bozulmak, bozulma işi

 - Ayrılma

Haberin Devamı

 - Parçal

 - Ayrıl

 - Parça

 - Kendi

 Degradasyon kelimesinin sözlük anlamı birden fazla ve birbirinden farklı olmaktadır. Bu anlamlar ışığında kelime cümle içerisinde kullanılabilir.