Sözlük Direniş Ne Demek? Direniş Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Direniş Ne Demek? Direniş Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.06.2022 - 12:23 | Son Güncellenme:

Herhangi bir zorluğa karşı tüm kaynaklar kullanılarak gösterilen çaba, dilimizde 'direniş' olarak yer bulmuştur. Dünya tarihinde birçok dilde de çok önemli kelimelerden birisi olan bu kelime, 'göğüs germek' kelimesi ile eş anlamlı olarak kullanılabilir. Direniş kelimesi hangi anlamlarda ve ne şartlarda kullanılır sizler için derledik.

Direniş Ne Demek Direniş Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Direniş, kökü direnmekten gelen bir kelime olmakla beraber karşı koymak ve göğüs germek anlamlarına gelmektedir. Tek başına yapılabilecek bir eylem olmakla beraber bu toplumun bir arada yaptığı bir eylemi de ifade edebilir.

Haberin Devamı

 Direniş Ne Demek?

 Direniş, hayat akışında her canlının karşısına çıkan zorluklara gösterebildiği dirayet gücü olarak ifade edilebilir. Toplumlarda kişiler baskın ya da çeşitli savaşlara karşı topyekün olarak 'direniş' gösterebilecekleri gibi, herhangi bir zorluğa karşı da madden ya da psikolojik olarak direnebilirler. Kelimenin birçok anlamda kullanımı uygundur.

 TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 TDK tarafından belirlenmiş olan kelime açıklaması ise zorluklara karşı koyabilme gücü, terim anlam olarak ise 'baskına uğramış ya da savaş halinde olan bir toplumun fertlerinin düşmana karşı koyması' şeklindedir.