Sözlük Edisyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Edisyon Baskı Ne Demek?

Edisyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Edisyon Baskı Ne Demek?

09.01.2022 - 03:57 | Son Güncellenme:

Edisyon, Fransızca kökenli bir kelimedir. Basım, baskı anlamı taşımaktadır. Günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılan Edisyon, beş harften ve üç heceden meydana gelen basım demektir. Bu yazılan bir kitap metninin baskısı olabilir. Baskı işlemini ifade eden bir sözcük olması yanında baskı özelliğini içermektedir. Edisyon ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Edisyon baskı ne demek tüm detayları ile derledik.

Edisyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Edisyon Baskı Ne Demek


Edisyon, basım anlamı taşımaktadır. Fransızca kökenli bir sözcüktür ve Türkçe’ ye BASIM olarak geçmiştir. Basım işlemi ayrıntılarını, içerik bilgilerini ifade etmektedir. Yani ilk baskı bin adet o baskı özelliklerini taşıyabilirken gelecek baskılar da farklılık görülebilme olasılığı vardır.

Edisyon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Edisyon sözcüğünün anlamı Basım’dır. Basım işlemi müzikle ilgili, kitap basımıyla ilgili olabilmektedir. Türk Dil Kurumu sözlük anlamı da Fransızca kökenli bir sözcük olup Basım olarak görülmektedir. Basımı yapılan eserin, Pazar araştırma ve geliştirme işlemlerinden baskı içerik, boyut ve tüm bilgileridir.

Edisyon Baskı Ne Demektir?

Basım; Özgün, yüksek değerde ve kıymet içeren değerleri ifade etmektedir. Müzik konusunda, Edisyon; üretilen müzik eserlerinin içerik koruması, baskı kalitesinden piyasa değerlerine kadar korunması demektir Günümüzde telif hakları olarak bilinen sistemin genel adı basım olarak bilinmektedir.

Kitap konusu edisyon ise; sözleşmeye konu kitap içeriklerinin, korunma, Pazar, üretici haklarının korunmasını kapsamaktadır.