Sözlük Faka Basmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Faka Basmak Nereden Geliyor?

Faka Basmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Faka Basmak Nereden Geliyor?

24.08.2021 - 12:10 | Son Güncellenme:

Türkçe de kullanılmakta olan birçok deyim bulunmaktadır. Faka basmak deyimi de dilimizde oldukça fazla kullanılmaktadır. Faka basmak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Faka basmak nereden geliyor? Faka basmak deyimi ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Faka Basmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Faka Basmak Nereden Geliyor

Faka basmak deyimini kullanıyorsanız tam olarak ne anlama geldiğiyle ilgili olarak bilgi edinmek sizin için iyi olabilir. Cümle içerisinde oldukça fazla kullanılmakta olan faka basmak deyimi farklı anlamlara sahiptir. 

Haberin Devamı

Faka Basmak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Faka basmak deyimi; oyuna getirilmek, aldatılmak, tuzağa düşmek, aldanmak veya hileye kanmak manasında cümlelerde kullanılmaktadır. Gün içerisinde oldukça fazla kişi tarafından kullanılmakta olan faka basmak deyimi, kişinin tuzağa düşürüldüğünü ifade etmek için sıklıkla kullanılmaktadır. 

Faka Basmak Nereden Geliyor?

 Faka basmak kelimesi, Arapça ''fak'' kelimesinden gelmektedir. Fak kelimesinin ise Arapça anlamının tuzak olduğu ifade edilebilir. Faka basmak deyimi ise tuzağa düşürülmek ve kandırılmak anlamına gelmekte olan bir kelimedir. Fak kelimesi genellikle deyim halinde kullanılmakta olan bir kelimedir.