Sözlük Festival Ne Demek? Festival Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Festival Ne Demek? Festival Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

10.01.2022 - 02:43 | Son Güncellenme:

Festival, dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı olarak da anlamı önem taşıyan kelimelerden biridir. Bu bakımdan Festival ne demek öğrenebilir ve doğru anlamlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Festival ne demek, Festival TDK sözlük anlamı nedir detaylı bir şekilde derledik.

Festival Ne Demek Festival Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Festival, dilimize Fransızca dilinden geçmiş olan bir kelimedir. Festival anlamı dilimizde önemli olan sanat gösterisi, belirli sanat dallarında sunulan film ya da gösterim, şenlik anlamlarına gelmektedir.

Festival Ne Demek?

Fransızca kökenli olan Festival kelimesi dilimize Fransızca dilinden geçmiştir ve sık sık kullanılmaktadır. Festival dilimizde özen ve önemli sanat gösterisi, belirli sanat dallarında filmlerin sunulması ve sonunda ödül verilmesi için tasarlanan gösteri, şenlik, curcuna anlamlarına gelmektedir ve bu şekilde kullanılmaktadır.

Festival TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Festival kelimesinin TDK sözlük anlamı birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. TDK sözlük anlamına göre Festival, özel sanat gösterisi, belirli sanat dalında gösterimi yapılan film ya da oyunlara ödül vermek için düzenlenen gösteri ve düzensiz toplantı anlamlarına gelmektedir.