Sözlük Garnizon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Garnizon Sınırı Neresidir?

Garnizon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Garnizon Sınırı Neresidir?

27.05.2022 - 14:59 | Son Güncellenme:

Askeri açıdan ele alınan ve yerleşmiş olan müskün yerler garnizon olarak bilinir. Bunlar içerisinde birçok farklı askeri bölümü yer alır. Garnizon ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Garnizon sınırı neresidir detayları ile derledik.

Garnizon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Garnizon Sınırı Neresidir

Karargah, kışla, askeri birlik ve lise ile akademi gibi yerleşik olan yerler Garnizon olarak ifade edilmektedir. Askeriye bölgenin içinde veya çevresinde yerleşmiş olan bu bölümler, garnizon komutanlıklarının sorumluluğu altında kullanılır.

Haberin Devamı

Garnizon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Askeri kurum içinde ya da çevresine konumlanmış, yerleşik müskün yerler garnizondur. Bu bölgeler içerisinde kışla, lise ve akademi eğitim alanları, farklı askeri kurumlar ve benzeri bölümler yer alır. Her birinin farklı bir görevleri vardır ve Türk Dil Kurumu üzerinden bu anlamları eşliğinde askeri anlamda değerlendirilir.

Garnizon Sınırı Neresidir?

Askeri bölgenin iç bölümünde veya çevresinde konumlanmış kısım bölümler Garnizon olarak bilinir. Garnizon sınırları içerisinde farklı bölümler yer alır. Özellikle eğitim bölümleri, askeri kurumlar, kışla ve kıta gibi noktalar yer almaktadır. Genel olarak sınırları kent ya da belediye sınırları kapsamında ele alınmak suretiyle belirlenir.