Sözlük Gerbera Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Gerbera Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

02.09.2021 - 02:09 | Son Güncellenme:

Gerbera çiçeği, Türkiye'de çok sık yetişen çiçeklerden bir tanesidir. Bu çiçeğin bakımının ve sulama işlerinin düzgün yapılması halinde uzun süreler yaşayabilmektedir. Gerbera çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Gerbera Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

 Gerbera çiçeği, ülkemizde popüler olan çiçeklerden bir tanesidir. Bu nedenle bakımının nasıl yapılacağı merak konusu olmaktadır. Ülkemizde pek çok kişi Gerbera çiçeğinin nasıl yetiştirilmesi gerektiğini merak etmektedir.

Haberin Devamı

 Gerbera Çiçeği Nedir?

 Gerbera çiçeği mutluluğun ve iyiliğin simgesi olarak bilinen çiçeklerden bir tanesidir. Bu bitkinin çiçekleri oldukça büyük olmaktadır. Bu nedenle çok güzel bir görüntüye sahiptir. Gerberanın çiçek kısımları büyük birer papatyaya benzemektedir. Bu çiçeğin ana vatanı Asya ile Afrika'dır. Bu nedenle sıcak iklimlerde çok daha kolay bir şekilde yetişmektedir.

 Gerbera Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

 Gerbera çiçeği uzun ömürlü bitkiler kategorisine girmektedir. Topraktan gelebilecek hastalıklara karşı dayanıksızdır. Bu sebeple genellikle topraksız bir şekilde yetiştirilmektedir. Yetiştirilmesinde genellikle pomza, perlik, kaya yünü kullanılmaktadır. Çoğunlukla saksıda ya da plastik kovada yetiştirilmektedir. 

Haberin Devamı

 Gerbera çiçeği ayırma ve tohum ile yetiştirilmektedir. Genellikle 24 ya da 25 santigrat derecelerde rahatlıkla yetişebilmektedir. Topraktan geçebilecek hastalıklara karşı dayanıksız olsa da yine de en iyi toprak ortamında yetişmektedir. gerbera çiçeği,

 Gerbera çiçeği, güneş ışığına çok fazla ihtiyaç duymaktadır. Suyu iyi süzen topraklarda yetiştirilmesi uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Çiçeğin gereğinden fazla sulanması ise köklerinin çürümesine ve bitkinin ölmesine neden olmaktadır.