Sözlük Hava Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Hava Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

02.09.2021 - 02:05 | Son Güncellenme:

Eşsiz güzelliklere sahip çeşitli çiçeklere pek fazla benzemeyen ancak son yıllarda giderek popüler olan bit çiçek bulunmaktadır. Söz konusu olan çiçek hava çiçeğidir. Hava çiçeğinin diğer adı tillandsia olarak geçmektedir. Evlerde veya farklı alanlarda hava çiçeği yetiştirmek isteyen kişiler, hava çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Sorularına yanıt arıyor tüm detayları ile derledik.

Hava Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

 Hava çiçeği yani tillandsia çiçeği Bromeliacce ailesinden olan bir bitkidir. Ortalama 540 türden oluşan hava çiçeği genel olarak Orta Amerika, Güney Amerika ve Meksika bölgelerinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Hava Çiçeği Nedir?

 Ülkemizde yetişen ve bakımı yapılan çiçeklere benzerliği bulunmayan bir bitki olan hava çiçeği, kendine has görüntüsü ile dikkat çekmiş ve son yılların popüler bitkileri arasında yerini almıştır. Hava çiçekleri susuzluğa uzun süre dayanabilen bitki çeşitleri arasında yer almaktadır.

 Bakımı nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

 Evlerin başköşelerinde sorunsuz olarak hava çiçeği yetiştirmek için özneli ve doğru şekilde bakım yapılması gerekmektedir. Hava çiçeği bakımı için önemli ipuçları şunlardır:

 - Hava çiçeği yetiştirme aşamasında çiçeği çok fazla güneş ışığı veya farklı ışık alan ortamlarda bırakmamak gerekmektedir.

 - İlkbahar aylarının başından itibaren kış aylarına kadar hava çiçeğinin ayda en az bir kez gübrelemek gerekmektedir. Bu sayede daha hızlı büyümesini sağlamak mümkündür.

Haberin Devamı

 - Hava çiçeği yetiştirirken çiçeğin bulunduğu ortamların hava almasına dikkat edilmelidir.

 - Özellikle akşam saatlerinde çiçeğin bulunduğu konum sıcaksa soğuk bir konuma alınması tavsiye edilir.

 - Hava çiçeği çiçek açmaya başladığında ona su vermekten kaçının ve sularken de çiçeğin yapraklarının suya değmemesine dikkat edin.

 - Çiçeğin büyüyebilmesi için tutunması gereken objelere ihtiyacı bulunur. Bu ihtiyacın giderilmesini sağlayın.

 Hava çiçeklerinin başlıca özellikleri arasında nemli ve aydınlık ortamları çok sevmeleri gelmektedir. Ancak sorunsuz büyümesi için çok fazla aydınlık olan ve güneş ışınlarından da kaçınması gerekmektedir. Yetiştirme sırasında genel olarak dışarıyı gören bir cam kenarına koyulması oldukça önemlidir.