Sözlük Havan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Havan Nerelerde Kullanılır?

Havan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Havan Nerelerde Kullanılır?

29.05.2022 - 02:48 | Son Güncellenme:

Havan, içinde bir şeylerin dövülmesi ve ufalanması amacıyla tasarlanmış olan tahta, bakır, plastik veya taştan yapılan bir kap olarak ifade edilebilir. Kelimenin ikinci bir anlamının ise havan topu manasında kullanıldığını söylemek mümkündür. Havan, katı maddelerin ezilerek toz haline getirilmesi için kullanılmakta olan bir kaptır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Havan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Havan Nerelerde Kullanılır


Havan kelimesinin farklı anlamları bulunsa da en yaygın olarak kullanılan anlamının mutfakta kullanılan bir kap olduğunu söylemek mümkündür. Havan, içerisine konulan yiyeceklerin dövülerek ufalanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda sıcak suyu ılıştırmak için içerisine soğuk su katılmasına da havan denilmektedir.

Havan Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Havan kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre, içinde sarımsak, baharat vb. dövmeye, ezmeye yarayan, tahtadan, madenden ya da plastikten yapılmış kap manasına gelmektedir.

Havan Nerelerde Kullanılır?

Havan, mutfakta kullanılmakta olan bir çeşit kap olarak ifade edilebilir. Havanın bir de tokmağı bulunmaktadır. Bu tokmak ile havanın içerisine konulan yiyeceklerin dövülmesi veya ezilmesi mümkün olmaktadır. Katı maddelerin ezilerek toz haline getirilmesi amacıyla kullanılmakta olan havan, katı maddelerin sıvı içerisinde dağıtılması içinde kullanılabilmektedir.