Sözlük Haydut Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Haydut Kime Denir?

Haydut Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Haydut Kime Denir?

24.08.2021 - 12:07 | Son Güncellenme:

Haydut kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu nedenle bu kelimenin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir. Haydut ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Haydut kime denir tüm detayları ile derledik.

Haydut Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Haydut Kime Denir

Haydut kelimesi uzun yıllardır dilimizde olan bir kelimedir. Bu nedenle bu kelimenin anlamı insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Haydut kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı da merak edilmektedir.

Haberin Devamı

 Haydut Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Haydut kelimesi dilimize Arapçadan geçen kelimelerden biridir. Bu kelimenin Türk Dil Kurumuna göre anlamı ise silah ile soygun yapan kimselere verilen isimdir. 

 Haydut Kime Denir?

 Haydut kelimesi 19. yüzyılda Orta Doğu ile Avrupa bölgesinde kanun kaçağı olan kişilere verilen isimdir. Balkan bölgesinde hajduk kelimesi kahraman olarak efsaneleşmiştir. Bu kahraman o dönemde Osmanlı Devletine karşı mücadele vermiştir. Bu efsanede de hajduk zenginden aldıklarını fakirlere dağıtmaktadır. Bunun yanında bu kelime adaletsiz yönetime karşı çıkanlara da kullanılmaktadır. 

17. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasında kanundışı kişiler için olumsuz bir ifade olarak bu kelime kullanılırdı. Bu kişiler Osmanlı Devletine saldırmalarının yanında halka saldırmaları ile de bilinmektedir.