Sözlük Henüz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Henüz Cümle İçinde Kullanımı...

Henüz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Henüz Cümle İçinde Kullanımı...

16.10.2021 - 01:37 | Son Güncellenme:

Dilimizde yer alan bazı kelimeler birçok yerde kullanılır fakat birçoğunun anlamı farklıdır. Dilimizde yer alan henüz kelimesi de sık kullanılan ama fazla anlama sahip olan bir kelimedir. Henüz ne demek? Henüz kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için henüz kelimesinin anlamlarını ve örnek cümlelerini derledik.

Henüz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Henüz Cümle İçinde Kullanımı...

Henüz kelimesi daha şimdi ya da şimdilik anlamlarında kullanılmaktadır.

Henüz Ne Demek?

Henüz kelimesi olumlu tümcelerde ya da olumsuz tümcelerde anlamları değişkenlik gösterebilmektedir. Henüz kelimesinin olumlu tümcelerde ki anlamı daha şimdi ve yeni olarak verilmektedir. Henüz kelimesinin olumsuz tümcelerdeki anlamı şimdiye değin, şimdilik ve daha olarak verilmektedir.

Henüz TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Henüz kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki karşılık çıkmaktadır. Henüz kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı zarf olarak az önce, daha şimdi, yeni olarak verilmiştir. İlk anlama örnek cümle olarak Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Memleketten henüz dönmüş, avlunun duvar dibinden yine mutfağa doğru yürüyordum verilmiştir. Henüz kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı da zarf olarak daha ve hala olarak verilmiştir. İkinci anlama örnek cümle olarak Adalet Ağaoğlu’nun Henüz, yüreğimin bir yanı da söylenememiş, dışa atılamamış acılıklarla dolu cümlesi verilmiştir.