Sözlük Holistik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Holistik (Bütüncül) Tıp Nedir?

Holistik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Holistik (Bütüncül) Tıp Nedir?

11.04.2022 - 15:45 | Son Güncellenme:

Holistik kelimesi son dönemlerde sık sık duyulan bir kelime türü olarak bilinmektedir. Bu kelime birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. Bunun yanı sıra holistik tıp alanın da en yoğun şekilde kullanılan kelimelerden biri olarak değer görmektedir. Holistik ne demek? Holistik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Holistik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Holistik (Bütüncül) Tıp Nedir

Holistik genel anlam olarak bütüncüllük demektir. Bunun yanı sıra holistik doğal dengeleri gözeten bir yaşam ve tedavi şekli anlamına gelmektedir. Ayrıca holistik anlamı en çok merak edilen kelimeler arasında oldukça popülerdir.

Haberin Devamı

Holistik Ne Demek?

Holistik genel anlam itibari ile doğal dengeleri önemseyen ve gözeten bir yaşam şekli ve tedavi biçimidir. Bu kelime hemen hemen her alanda kullanılabilir durumdadır. Bir diğer anlamı ise bütüncüllük ve tamamlayıcılık şeklinde ifade edilmektedir.

Holistik Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Holistik kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı doğal dengeleri gözeterek sürdürülen bir yaşam ve tedavi biçimidir. Holistik kelimesi bütüncüllük anlamına da gelmektedir. Tamamlayıcı anlamı ile de oldukça sık kullanılmaktadır. 

Holistik (bütüncül) Tıp Nedir?

Holistik tıp geleneksel ve alternatif tıp yöntemleri ile klasik hastane tıbbi yöntemlerinin ihtiyaca göre belirlenmesi ve birbirlerini tamamlayacak şekilde kullanılmasıdır. Bunun yanı sıra holistik tıp, tamamlayıcı anlamına da gelmektedir. Kısacası holistik tıp tamamlayıcı özelliği bulunan bir yöntem olarak ileri sürülmektedir. Klasik hastane yöntemleri ile beraber birbirlerini tamamlamaktadır.