Sözlük Hüma Nedir? Hüma İsmi Kuran'da Geçiyor Mu, Anlamı Nedir?

Hüma Nedir? Hüma İsmi Kuran'da Geçiyor Mu, Anlamı Nedir?

07.04.2023 - 16:21 | Son Güncellenme:

Birçok aile, bebeklerine isim koyarken oldukça kararsız kalmaktadır. Koydukları ismin hem anlamlı olması, hem de olumlu bir anlam içermesini isterler. Bu yüzden internette sık sık isim anlamlarını araştırılır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hüma Nedir Hüma İsmi Kuranda Geçiyor Mu, Anlamı Nedir

Hüma ismi de en çok araştırılan isimlerden biridir. Yaygın olarak kız çocuklarında tercih edilen Hüma isminin anlamı, saadet, huzur ve mutluluk anlamlarına gelir.

Hüma Nedir?

Hüma, kulağa oldukça hoş gelen bir isimdir. Anlamı da bir o kadar hoş ve güzeldir. Mutluluk, saadet, şans anlamlarına gelen Hüma, aynı zamanda devlet kuşu anlamını da içerir. TDK'da yer alan Hüma isminin anlamı ise, başına konduğu kişiler için mutluluk kaynağı olan, onlara mutluluk getiren anlamlarını içerir. Arapça kökenli olan bu isim, kız çocukları için oldukça fazla tercih edilen isimlerden biridir.

Hüma İsmi Kur’an'da Geçiyor mu, Anlamı Nedir?

Bebeklere isim koyarken Kuran'da geçip geçmemesi de merak edilir. Hüma ismi de Arapça olmasından dolayı Kuran'da yer alıp almadığı merak edilir. Ancak Hüma ismi, Kuran'da geçmeyen isimlerden biridir. Buna rağmen içerdiği olumlu anlamla çocuklar için tercih edilebilir.