Sözlük İdentifikasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İdentifikasyon Testi Nedir?

İdentifikasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İdentifikasyon Testi Nedir?

24.05.2022 - 14:04 | Son Güncellenme:

İdentifikasyon kelimesi tanıma anlamına gelmektedir. Özellikle mikrobiyoloji alanında identifikasyon kelimesinin oldukça fazla kullanıldığı bilinmektedir. Mikrobiyolojide, izole edilmiş bir mikroorganizmanın tür ve cinsinin belirlenmesini ifade etmek için kullanılmaktadır. Bilinen bir sınıflandırmaya ait olan bir mikroorganizmanın veya izolatın cins ve tür adının belirlenmesi demektir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

İdentifikasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek İdentifikasyon Testi Nedir

İdentifikasyon, mikrobiyolojide kullanılmakta olan bir terim olma özelliğine sahiptir. Bilinen bir sınıflandırmaya dahil olan bir mikroorganizmanın cins veya tür adının belirlenmesi olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

İdentifikasyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

İdentifikasyon kelimesinin anlamını mikrobiyoloji terimleri sözlüğünden öğrenmek mümkündür. Kelimenin sözlük anlamının ise sınıflandırmaya dâhil olan bir izolat veya mikroorganizmanın cins ve tür adının belirlenmesi olduğu bilinmektedir. Mikrobiyolojide uygulanmakta olan test türlerinden birisi de identifikasyon testi olarak bilinmektedir.

İdentifikasyon Testi Nedir?

İdentifikasyon testi, triptofan bulunan bir besiyerinde geliştirildiği bilinen bakterilerin, triptofanı enzimatik hidrolize uğratması sonucunda indol oluşturup oluşturmadığını belirlemek için yapılan bir test olma özelliğine sahiptir. İdentifikasyon testlerinin tüplere inokülasyon yapılmasının ardından 72 saat boyunca inkübasyona bırakılması gerektiğini söylemek mümkündür.