Sözlük İlinti Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İlintili Ne Demek?

İlinti Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İlintili Ne Demek?

18.10.2021 - 03:23 | Son Güncellenme:

Türkçede aynı anlamı taşıyan birden fazla kelime bulunmaktadır. Aynı anlamı taşıyan çok kelime bulunması bazı kelimelerin az kullanılmasını sağlamaktadır. Kelimeler az kullanıldığı için herkes tarafından anlamı bilinmemektedir. Bu kelimelerden biri de ilinti kelimesidir. İlinti ne anlama gelmektedir? İlinti kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? İlintili ne anlama gelmektedir? Sizler için ilinti kelimesinin anlamlarını derledik.

İlinti Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İlintili Ne Demek

İlinti kelimesinin anlamı iki şey arasındaki ilişki olarak bilinmektedir.

İlinti TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İlinti kelimesinin anlamı için TDK sözlüğüne bakıldığında dört anlam çıkmaktadır. İlinti kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı iki şey arasında ilgi ve ilişki olarak verilmektedir. İlinti kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı insanlar arasındaki bağ olarak verilmiştir. İlinti kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü anlamı iç sıkıntısı olarak verilmiştir. İlinti kelimesinin TDK sözlüğündeki dördüncü anlamı seyrek dikiş ve teyel olarak verilmiştir.

İlintili Ne Demek?

İlintili kelimesi ilinti kelimesinden geldiği için anlamı ilinti ile aynıdır. İlintili kelimesinin anlamı ilişkisi olan anlamına gelmektedir. İlintili kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı İlgisi, ilişkisi, bağı, ilintisi olan olarak verilmektedir.