Sözlük Iskarta Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Iskartaya Çıkmak Ne Demek?

Iskarta Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Iskartaya Çıkmak Ne Demek?

18.08.2021 - 04:49 | Son Güncellenme:

Genellikle iskambil kartlarıyla birlikte anılan ıskarta kelimesi, iki farklı anlama sahiptir. Bu anlamlardan birinde isim, diğerindeyse sıfat görevi görür. Sizler için ıskartanın ne demek olduğunu, TDK sözlük anlamını ve ıskarta kelimesinin içinde geçtiği ıskartaya çıkmak deyiminin anlamını derledik.

Iskarta Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Iskartaya Çıkmak Ne Demek


Iskarta kelimesi günlük hayatta çok fazla kullanılmadığı için anlamı merak edilir. Genellikle iskambil oyunları oynandığı esnada duyulan bu kelime, iskambil oyunlarındaki bazı kartları temsil eder.

Iskarta Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre ıskarta kelimesinin iki farklı anlamı bulunur. Bunlardan ilki, yaygın olarak kullanılan ve iskambil kartlarını ilgilendiren anlamıdır. Genellikle, kullanılması gerekmediği için kenara bırakılan veya sonradan kullanılacağı için ayrılan kartlara verilen isimdir. Bu kelime aynı zamanda işlevsiz, işe yaramayan, artık gereksiz olan varlıkları nitelendirmeye yarar.

Iskartaya Çıkmak Ne Demek?

Iskarta çıkmak deyimi, uzun zamandır kullanılan ve anlamını koruyan bir sözcük grubudur. Deyimin anlamı, kullanılmayacağı için kenara atılmak, değersiz sayılmak demektir. Ayrıca bir varlığın işe yaramaz olduğunu, değerini kaybettiğini belirtirken de ıskartaya çıkmak deyiminden faydalanmak mümkündür.