Sözlük İstiskal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İstiskal Etmek Ne Demektir?

İstiskal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İstiskal Etmek Ne Demektir?

06.08.2021 - 05:27 | Son Güncellenme:

Dilimiz kelime ve anlamları bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle bazı durumlarda kelimelerin anlamlarının bilinmediği de olmaktadır. Böyle durumlarda bilinmeyen kelimeler ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. İstiskal ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İstiskal etmek ne demektir detayları ile derledik.

İstiskal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İstiskal Etmek Ne Demektir


İstiskal kelimesi, günlük yaşamda sürekli kullanılan bir kelime değildir. Yine de televizyonda ya da kitaplarda bu kelime ile karşılaşmak mümkündür. İstiskal kelimesinin anlamını bilmeyenler kelime ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmaktadır.

İstiskal Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İstiskal kelimesi sürekli kullanılan bir kelime olmadığı için bu kelimenin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir. Özellikle Türk Dil Kurumuna göre istiskal kelimesinin ne anlama geldiği merak edilmektedir. Bu kelime Arapça kökenli olan kelimelerden bir tanesidir.

Türk Dil Kurumuna göre istiskal kelimesi soğuk bir davranıştan hoşlanmadığını kişilerin belli etmesi anlamına gelmektedir.

İstiskal Etmek Ne Demektir?

İstiskal etmek deyiminin ne anlama geldiği de insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Bir kişinin hoşnutsuzluğunu belli edecek şekilde karşısındaki insanlara soğu davranması durumu istiskal etmek olarak ifade edilmektedir. Cümle içinde genellikle bu şekilde kullanılmaktadır.