Sözlük Kademe Ne Demek? Kademe Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Kademe Ne Demek? Kademe Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

16.10.2021 - 03:25 | Son Güncellenme:

Türkçede bulunan kelimelerin bir çoğunluğu başka dillerden alınmıştır. Kelimeler başka dillerden alındığı için anlamları da diğer dillerden alınmaktadır. Kademe kelimesi de başka dilden alınmış bir kelimedir. Kademe ne demek? Kademe kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için kademe kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Kademe Ne Demek Kademe Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Kademe kelimesi aşama ya da derece anlamlarında kullanılmaktadır.

Kademe Ne Demek?

Kademe kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. Kademe kelimesi dilimizde genellikle derece anlamında kullanılmaktadır. Kademe kelimesine örnek cümle verilecek olursa bu testi kademeler halinde çözdüm verilmektedir. Cümlede anlatılan bu testi basamaklar halinde ya da dereceler halinde çözdüm denmek istemektedir.

Kademe TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kademe kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki karşılık çıkmaktadır. Kademe kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı isim olarak Aşama, basamak, derece verilmiştir. Kademe kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı da isim ve askerlikle ilgili olarak motorlu araçların bakım ve onarım işlerinin yapıldığı birim, bakımevi verilmiştir. Kademe kelimesi ile ilgili iki adet birleşik kelime verilmiştir. Kademe kelimesiyle ilgili verilen birleşik kelimeler kademe ilerlemesi ve kademe kademe olarak verilmiştir.