Sözlük Karavela Nedir? Karavel Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Karavela Nedir? Karavel Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

29.05.2022 - 02:59 | Son Güncellenme:

Karavela, Portekizceden önce İtalyancaya sonra diğer Avrupa dillerine geçmiştir. Eskiden uzunluğu 12, genişliği 4 metreden fazla olan gemilere karavela denirdi. Bir denizcilik terimi olan karavela, düzeni bozan ve kural dışı anlamlarında da kullanılır. TDK göre karavel kelimesinin Türkçe karşılığı nedir? Kelime cümle içerisinde nasıl kullanılır ayrıntıları ile derledik.

Karavela Nedir Karavel Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek


Karavela dışında büyük gemileri tanımlamak için kullanılan diğer sözcükler şunlardır: 1- Adagibi 2- Kurkur 3- Kangak 4- Mavna 5- Mirzab

Karavela Nedir?

İlk kez Orta Çağ'daki gemiciler tarafından kullanılan karavela sözcüğü, büyük gemi demektir. Denizcilik kurallarına aykırı olan tüm eylemler de karavela olarak nitelendirilir. Örneğin kaptanın onayı olmadan geminin rotasını değiştirmek bir karaveladır.

Karavel TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

İngilizcede karavela yerine "karavel" kelimesi kullanılır. Karavel kelimesinin ilk anlamı karmaşadır. İkinci anlamı ise öncesinde belirlenen kurallara uymamak ve düzeni bozmaktır. "Karavel halinde" tamlaması "düzensiz bir şekilde" anlamına gelir.

Karavela Kelimesiyle Örnek Cümleler

1- Bir karavelaya binip uzak denizlere açılmak isterdim.
2- Karavela halindeki kalabalığın arasında düzen sağlamaya çalışmak çok zor.