Sözlük Karnaval Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Karnavala Dönüşmek Ne Demek?

Karnaval Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Karnavala Dönüşmek Ne Demek?

16.10.2021 - 05:01 | Son Güncellenme:

Yabancı dillerden dilimize geçen kelimelerin ne anlamlara geldiğini merak ederiz dilimize geçen kelimeler arasında karnaval kelimesi de bulunmaktadır. Karnaval kelimesi dünyanın her yerinde kullanılan bir kelime olduğundan insanlar kelimenin anlamını merak etmektedir. Karnaval ne demek? Karnaval kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Karnavala dönüşmek ne anlama gelmektedir? Sizler için karnaval kelimesinin anlamlarını derledik.

Karnaval Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Karnavala Dönüşmek Ne Demek

Karnaval kelime şenlik anlamında kullanılmaktadır.

Karnaval Ne Demek?

Karnaval kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. Karnaval kelimesinin birkaç farklı anlamı bulunmaktadır. Karnaval kelimesi Hristiyanların belli dönemlerde yaptıkları eğlencelere denmektedir. Karnaval kelimesi şenlik anlamında da kullanılmaktadır.

Karnaval TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Karnaval kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç karşılık çıkmaktadır. Karnaval kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı Hristiyanların belli dönemlerde renkli, komik ve şaşırtıcı kılıklara girerek yaptıkları şenlik ve eğlence dönemi olarak verilmiştir. Karnaval kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı bu dönemde yapılan eğlence olarak verilmiştir. Karnaval kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü karşılığı şenlik olarak verilmiştir.

Karnavala Dönüşmek Ne Demek?

Karnaval kelimesinin anlamları içerisinde şenlik kelimesi de bulunmaktadır. Yapılan organizasyonun birden eğlenilmeye başlanması ve şenlik havasının oluşmasına karnavala dönmek denmektedir.