Sözlük Kese Ne Demek? Kese Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Kese Ne Demek? Kese Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

13.01.2022 - 16:30 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılmakta olan birçok çeşitli kelimenin olduğunu söylemek mümkündür. Günlük hayat içerisinde karşılaşılan bir takım kelimelerin ise sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden birisi de kese olarak bilinmektedir. Kese ne demek? Kese TDK sözlük anlamı nedir? Kese kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili tüm detayları derledik.

Kese Ne Demek Kese Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Kese kelimesinin dilimizde oldukça fazla kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Kese kelimesi, hem küçük bir torba manasına gelmekte olan bir anlama sahipken hem de temizlenmeyi sağlayan bir bez olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

Kese Ne Demek?

Kese kelimesi, dilimizde farklı manalara gelebilmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Kese kelimesi genel olarak cepte taşınabilen, örgüden veya kumaştan yapılmış olan ağzı bağlanabilen bir torba olarak bilinmektedir. Aynı zamanda banyo yaparken temizlenmek için kullanılan bir bez olduğunu söylemek de mümkündür.

Kese TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kese kelimesi Türk dil kurumuna göre içine tütün, para ve benzeri şeyler konulan, cepte taşınan, kumaştan ya da örgüden yapılmış, ağzı düğümlenebilen küçük torba anlamına gelmektedir.