Sözlük Kevni Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta Kevn Ne Demek?

Kevni Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta Kevn Ne Demek?

06.01.2022 - 17:27 | Son Güncellenme:

Kevni kelimesi özellikle tasavvuf alanında kullanılmakta olan bir terim olarak ifade edilebilir. Siz de kevni kelimesini duyduğunuz zaman ne anlama geldiği ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Kevni ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Tasavvufta kevn ne demek? ,Kevn kelimesi ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Kevni Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tasavvufta Kevn Ne Demek

 Kevni kelimesi, Osmanlıca kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Kevni kelimesinin tam, tamam, tek parça manalarında kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Kevni Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kevni kelimesi, dilimize Osmanlıcadan geçmiş olmasına rağmen özellikle tasavvufi alanda kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir. Kevni kelimesinin sözlük anlamının; oluşa ait ve müteallik manasına geldiğini söylemek de mümkün olmaktadır. 

 Kevni kelimesinin yaratılışla ilgili manasında kullanılmakta olan bir kelime olduğu söylenebilir. Kelimenin sözlük anlamının kâinat ilmine dair ve varlıkla alâkalı olduğu da ifade edilebilir. Kevni kelimesinin anlamının yaratılanlarla ilgili olduğu söylenebilir. Aynı zamanda kevni kelimesinin varlığa dair anlamının olduğu da söylenebilir.

 Tasavvufta Kevn Ne Demek?

 Kevn kelimesi tasavvufi alanda kullanılmakta olan bir kelime olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda kevn kelimesi felsefe alanında da karşınıza çıkabilen kelimelerden birisidir. Kevn kelimesinin tabiat alanındaki oluş ve bozuluşu ifade ettiğini söylemek de mümkün olmaktadır. Farklı manalarda kullanılmakta olan kevn kelimesinin bir sûfîler terimi olduğu da bilinmektedir.