Sözlük Kimyevi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kimyevi Maddeler Nelerdir?

Kimyevi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kimyevi Maddeler Nelerdir?

04.07.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Kimyevi, TDK sözlük anlamı olarak kimyasal demektir. Kimyasal ürünler ve maddeler için kimyevi kelimesinin kullanımı mümkündür. Kimyasal maddelerin oluşması, saf hale gelmesi için genelde karışımların haricinde olacak şekilde ayrılması gerekir. Kimyevi maddeler doğada katı, sıvı ya da gaz hali ile bulunabilir. Kimyevi kelimesinin anlamı ile beraber kimyevi maddelerin ne olduğunu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kimyevi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kimyevi Maddeler Nelerdir

Kimyevi maddeler doğada sıvı, katı ve gaz hali ile bulunabilen maddelerdir. Kimyevi maddeler kimyasal maddelerdir ve günümüzde birçok üretimde kimyasal madde kullanılır. 

Haberin Devamı

Kimyevi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kimyevi sözcüğü dilimizde sıklıkla karşılaşılan bir kelimedir ve anlamı da merak edilir. Arapça bir kelime olan kimyevi kelimesi dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Kimyevi kelime anlamı olarak kimyasal demektir. Kimyasal olan her şey ve her madde için kimyevi kelimesinin kullanımı doğrudur. Kimyasal madde, bir kimyasal maddenin karakteristik özelliklerine sahip olan maddedir. Kimyasal bağlar bozulmadan bileşenlerinden ayrılması mümkün değildir. Bu kimyasallar sıvı, katı ve gaz halinde olabilir. 

Kimyevi Maddeler Nelerdir?

Kimyasal madde, herhangi bir kimyasal maddenin sabit kimyasal bileşimi ve de karakteristik özelliklerine sahip olan maddelerdir. Bu kimyasal bağlar bozulmadan, fiziksel bir ayırma yöntemi ile bileşenlerine ayrılması mümkün olmaz. Bu kimyasalların katı, sıvı ya da gaz halinde bulunması mümkündür. Ülkemizde kimya endüstrisinde birçok üretim vardır. Genelde sabun, ilaç, boya, plastik ve kauçuk üretimi kimyevi maddeler ile yapılır.