Sözlük Kıraathane Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kıraathane Ve Kahvehane Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kıraathane Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kıraathane Ve Kahvehane Arasındaki Farklar Nelerdir?

04.08.2021 - 01:55 | Son Güncellenme:

Köklü bir tarihi olan kelime olması ile beraber taşıdığı anlam üzerinden kıraathane sözcüğü günümüzde hala değerlendirilmektedir. Peki, kıraathane ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kıraathane ve kahvehane arasındaki farklar nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kıraathane Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Kıraathane Ve Kahvehane Arasındaki Farklar Nelerdir

Kökeni Arapça olan kıraathane kelimesi, iki farklı sözcük üzerinden meydana gelmiş ve belli bir anlama sahip kelimelerden biridir. Bu kelimeye alternatif olarak aynı zamanda Türkçede kahvehane kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Kıraathane Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit kıraathane, ‘Okuma yeri ya da okuma mekanı’ şeklinde ifade edilmektedir. Düşünüldüğünün aksine bir anlamı olduğunu söylemek mümkündür. Bunun nedeni ise Arapçada kıraat okuma anlamına sahipken, hane ise mekan şeklinde ifade edilmesidir.

 Kıraathane ve Kahvehane Arasındaki Farklar Nelerdir?

 Kıraathane ve kahvehane içerisinde çay veya kahve içimi ortak şekilde ele alınmaktadır. Ancak buradaki fark kıraathane aynı zamanda okuma yeri olarak öne çıkmaktadır. Yani çay kahve içilirken gazete ve benzeri şeyler okunur. Ancak kahvehane ise çay ve kahve içilirken farklı oyunların oynandığı yer olarak öne çıkar.