Sözlük Kıspet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kıspet Neden Yapılır?

Kıspet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kıspet Neden Yapılır?

05.01.2022 - 15:21 | Son Güncellenme:

Kıspet kelimesi ile çok kişi farklı yerlerde karşılaşır ancak anlamını tam olarak bilmez. Bu doğrultuda bir spor dalı üzerinden ele alınan anlamı ile beraber ön plana çıkar. Peki Kıspet ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kıspet neden yapılır tüm detayları ile derledik.

Kıspet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kıspet Neden Yapılır

 Arapça kökenli bir kelime olarak kıspet sözcüğü öne çıkmaktadır. Aynı zamanda güreş üzerinden ele alınan anlamı ile beraber Türk sporu için önemli bir yer taşır. Bu doğrultuda merak edilen ve internet üzerinden de araştırılan kelimeler içerisinde gelir.

Haberin Devamı

 Kıspet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından kıspet kelimesi belli bir giysiyi anlatmaktadır. Özellikle pehlivanların yağlı güreş yaparken kullandıkları bir giysidir. Bel bölgesinden başlamak suretiyle baldır kısmına kadar iner. Bununla beraber siyah renkli ve oldukça dar bir yapıya sahiptir. Özel tasarım ile sporcu uygun şekilde ele alınır ve hazırlanır. Güreşçiler sadece bu giysiyi kullanmak suretiyle oyuna katılır.

 Kıspet Neden Yapılır?

 En çok merak edilen konulardan biri olarak kıspet giysisinin neden yapıldığı öne çıkıyor. Bu giysi dar belli bir meşin pantolondur. Özellikle manda veya dana ve malak derisinden yapılan özel bir giysi olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda bel bölgesinde özel olarak durması ve tutması için bir kasnak da yer alır. Bu şekilde özellikleri ile hazırlanmış kıyafeti spor alanında güreşçiler kullanır.