Sözlük Kıyaslama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kıyaslama Nasıl Yapılır?

Kıyaslama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kıyaslama Nasıl Yapılır?

02.12.2021 - 05:03 | Son Güncellenme:

Kıyaslama bir konu hakkında birden fazla ölçütü dikkate alarak aralarında değerlendirme yapmak olarak bilinmektedir. Bir konuda kıyaslama yapabilmek için aynı konuda farklı bir fikir de edinmek gerekmektedir. Kıyaslama her konuda yapılan karşılaştırma olarak kısaca tanımlanmaktadır. Kıyaslama nedir ve Türk Dil kurumuna göre kıyaslama kelimesinin sözlük anlamı nedir? Kıyaslama nasıl yapılır sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Kıyaslama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kıyaslama Nasıl Yapılır


Kıyaslama özellikle bazı durumlarda en iyi olanı tercih etmek şeklinde de anlaşılmaktadır.

Kıyaslama Nedir?

Kıyaslama bir konuda iki seçeneği karşılaştırma ve aralarında üstün özellikte olanı bulma yöntemi olarak kabul edilmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Kıyaslama Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre kıyaslama bir alanda iki seçenek arasında eksik veya üstün noktaları belirleme olarak bilinmektedir. Türk Dil kurumuna göre kıyas bir konuda üstün seçeneği tercih etmek için yapılan seçme işlemi olarak kabul edilmektedir. Kıyas eksik veya noksan olanı araştırmak da demektir.

Kıyaslama Nasıl Yapılır?

Kıyaslama yapılabilmesi için aynı özellikte veya benzer özellikte iki seçenek bulunması gerekmektedir. Diğerinin özellikleri birinde olmadığında kıyaslama aynı terazi gibi diğer alanda ağırlık yaparak seçimi kuvvetlendirmektedir. Kıyaslama işlemi genellikle bir konunun kabul gören özellikleri için yapılmaktadır.

Kıyaslama iki farklı durumda da yapılabilmektedir. Bir konuda kıyaslama yapmak her durumda farklı boyuttan bakmak anlamında da kullanılmaktadır. Kıyas genel olarak üstün olan alanda yapılan bir faaliyeti gerçekleştirmek için yapılmaktadır.