Sözlük Kolhoz Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kolhoz Sistemi Nedir?

Kolhoz Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kolhoz Sistemi Nedir?

26.05.2022 - 04:10 | Son Güncellenme:

Kolhoz kelimesi eski Sovyetler Birliği'nde tarım üretim kooparatifi anlamında kullanılan bir kelimedir. Kolhoz aslında kolektif tarımcılık kelimelerinin kısaltılmış hali olarak ifade edilebilir. Bu durumda kolhoz kelimesinin tarım sektöründe kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Kolhoz kelimesinin çoğulu ise kolkhozi olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kolhoz Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Kolhoz Sistemi Nedir


Kolhoz kelimesi Rusya'da köylülerin ortak olarak çalıştıkları bir tarım işletmesini ifade etmektedir. Sovyetler Birliği'nde kolektif tarımla uğraşan birlikler içinde kullanılmaktadır. Kolhoz uygulamasında toprağın mülkiyeti devlete aittir. Ancak 99 yıl boyunca sembolik bir miktara köylülere kiraya verilmektedir.

Kolhoz Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Kolhoz kelimesi Türk Dil Kurumuna göre Rusya'da köylülerin ortak olarak çalıştıkları tarım işletmesi manasına gelmektedir. Aynı zamanda Eski Sovyetler Birliği'nde uygulanmakta olan bir tarım işletmesi olduğunu söylemek de mümkündür.

Kolhoz Sistemi Nedir?

Kolhoz sistemi, toprak mülkiyetinin aslında devlette olması ancak yönetilmesinin köylü tarafından yapılması anlamına gelmektedir. Köylü, sembolik bir ücret ödeyerek 99 yıl süreyle toprakları devletten kiralamaktadır. Böylece toprağın kullanımı bir süreliğine köylülere geçmiş olur.