Sözlük Kommensalizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kommensalizm Örnekleri Nelerdir?

Kommensalizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kommensalizm Örnekleri Nelerdir?

05.08.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

Bir yaşam türü olarak öne çıkan kommensalizm, doğal çevrede birçok farklı canlının ele aldığı unsurlardan biridir. Bu yaşam döngüsünün tam olarak ne olduğu ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, kommensalizm nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Kommensalizm örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kommensalizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Kommensalizm Örnekleri Nelerdir

Dünya çapında ortak şekilde taşıdığı anlam üzerinden kommensalizm kelimesi kullanılmaktadır. Özellikle canlı varlıkların ortak bir yaşam kapsamında değerlendirdiği bir yaşam türüdür.

Haberin Devamı

 Kommensalizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Kommensalizm kelimesi için Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit belli bir anlam ön plana çıkıyor; Farklı iki organizmanın kurduğu yaşam içerisinde, bir organizmanın fayda sağlarken diğer organizmanın bu ortaktan etkilenmediği yaşam türüdür.

 Kommensalizm Örnekleri Nelerdir?

 Kommensalizm iki canlının ortak bir yaşam içerisinde birinin fayda sağlarken diğerinin herhangi bir şekilde etkilenmediği durumdur. Örneğin kuşların ağaçları yuva yapması buna en güzel örneklerden biridir. Aynı zamanda denizde büyük balıkların sırtında yaşamana geçiren planktonlar da buna örnek olarak verilir. Bu şekilde daha birçok değişik örnek ön plana çıkıyor.