Sözlük Kral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kral Kimlere Denir?

Kral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kral Kimlere Denir?

27.10.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Kral sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanı ve anlamı itibariyle oldukça önem taşıyan kelimeler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan kral kelimesinin ne anlama geldiğini ve kimlere kral denildiğini öğrenebilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Kral ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kral kimlere denir tüm detayları ile derledik.

Kral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kral Kimlere Denir

Kral, Sırpça kökenli bir sözcüktür. Bu bakımdan dilimize Sırpçadan geçmiştir. Kral kelimesinin anlamı ise balkan hükümdarlarının unvanı anlamına gelmektedir.

Kral Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kral kelimesi etimolojik olarak ''Carolus'' sözcüğünden alınmıştır. Sırpçada "Frank kralı Karl, Şarlman'' özel adından türetilmiş durumdadır. Özellikle balkan ülkeleri tarafından sıklıkla kullanılan kral kelimesi hükümdar manasına gelmektedir.

Kral kelimesi Sırp dilinden Türkçeye geçmiş olup günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Türk Dil Kurumu'na göre kral kelimesinin sözlük anlamı ise şu şekildedir:
- ''Herhangi bir alanda başkalarından üstün, başarılı olan kimse''
- ''En yüksek devlet otoritesini elinde bulunduran kimse''
- ''Çok zengin ve başarılı iş adamı''
- ''Çok iyi, üstün kimse'' gibi anlamlara gelmektedir.

Kral Kimlere Denir?

Kral kelimesi orijinalinde hükümdarlar için kullanılan bir kelimedir. Fakat günlük hayatta herhangi bir konuda ve herhangi bir alanda üstün başarı gösteren insanlar için de kral kelimesi kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra çok zenginliği ya da çok başarılı biri olarak bilinen kimseler için de sık sık kullanılır.