Sözlük Kumru Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kumru Neyi Sembolize Eder?

Kumru Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kumru Neyi Sembolize Eder?

05.01.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Bir kuş türüne verilen isim olması ile beraber, kumru aynı zamanda belli bir tanıma sahiptir. Peki, kumru ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kumru neyi sembolize eder tüm detayları ile derledik.

Kumru Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kumru Neyi Sembolize Eder

Belli bir tanım üzerinden kumru kelimesi aynı zamanda yine belli bir yapıyı sembolize etmektedir. Bununla beraber ayrıca kuş türleri arasında bir cins olarak da ifade edilebilir. Ancak özellikle taşıdığı anlam ile beraber ve sembolü bakımdan öne çıkan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Kumru Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Barış yanlısı kimse ile beraber sevgi dolu kişiler kumru olarak bilinmektedir. Bu tanım üzerinden öyle çıkar ve aynı zamanda sembolize edilir. Özellikle Türk Dil Kurumu açısından kişi ya da kişiler için değerlendirildiğini söylemek mümkün. Barışı destekleyen, iyiliğe ve sevgiye inanan insanların tanımı olarak da ön plana çıkar.

 Kumru Neyi Sembolize Eder?

 Genel olarak kumru iyiliğin simgesi olarak ifade edilir. Bununla beraber sadece iyilik değil aynı zamanda barışı temsil eden bir yapıya sahiptir. Yaşamın birçok farklı döneminde taşıdığı bu sembolize anlam ile birlikte kullanılmıştır. Aynı zamanda günümüzde hala barış ve iyilik üzerine bir simge olarak kullanılmaya devam ediliyor. Bu yönüyle dünya çapında ortak şekilde almış olduğu temsil üzerinden önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda en bir kişi olarak hem de bir olay üzerinden kumru, taşımış olduğu temsili devam ettirir.