Sözlük Kur Yapmak Ne Demek? Kur Yapma TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kur Yapmak Ne Demek? Kur Yapma TDK Sözlük Anlamı Nedir?

05.08.2021 - 12:30 | Son Güncellenme:

Kur yapmak kelimesi çok sık kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Kur yapmak kelimesi farklı şekillerde açıklanmaktadır. TDK sözlüğüne bakıldığında ise karşı cinsten hoşlanılan kişiye ilgi göstermek olarak açıklanmaktadır. Kur yapmak karşı cinsten olan kişi tarafından beğenilmek için çaba harcamak anlamına gelmektedir. TDK sözlüğünde kur yapmak cümlesine ait detayları derledik.

Kur Yapmak Ne Demek Kur Yapma TDK Sözlük Anlamı Nedir

 Kur yapmak kişilerin karşı cinste beğendiği kişiye kendisini beğendirme çabası olarak belirtilmektedir. Kur yapmak cümlesi çok sık karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Kur Yapmak Ne Demek? 

 Kur yapmak kelimesi karşı cinsten birisine ilgi göstermek anlamına gelmektedir. Karşı cinsten kişinin gönlünü kazanmak için çaba sarf etmek durumudur. Karşı cinsin duygularını anlayarak ona karşılık verme halidir. Kur yapmak, kişinin duygularını okşamak için bazı davranışlarda bulunmaktadır. Kur yapmak karşı tarafın gölünü fethetmek anlamına da gelmektedir. TDK bu konuda en güvenilir açıklamaları yapmaktadır.

 Kur Yapma TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Kur yapmak kelimesi cümle içinde de kullanılmaktadır. Cümle içinde farklı şekillerde kullanımı söz konusu olmaktadır. Hepsinde anlam karşı tarafa hoş görünmek olarak değerlendirilmektedir. Kur yapmak bir kişinin gönlünü çalmaya çalışmaktadır.