Sözlük Layiha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Layihanın Özellikleri Nelerdir?

Layiha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Layihanın Özellikleri Nelerdir?

03.08.2021 - 12:01 | Son Güncellenme:

Daha çok eski edebi eserlerde ve yazılı kaynaklarda karşılaşılan kelimelerden biri layiha sözcüğüdür. Peki, Layiha ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Layihanın özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Layiha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Layihanın Özellikleri Nelerdir

 Kökeni ne Arapça olan layiha kelimesi Türkçede yerleşik olarak bulunmasına rağmen kullanılmayan bir sözcüktür. Gündelik yaşamda değerlendirilmese bile birçok farklı yerde karşılaşılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 Layiha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Herhangi bir konu üzerinde görüş ya da düşünceyi bildiren yazı layiha olarak görülmektedir. Genel olarak Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit bu anlamı ile beraber değerlendirilir. Osmanlı döneminde daha fazla kullanılmış olan kelime ve anlamı olduğunu söylemek mümkün. 

 Layihanın Özellikleri Nelerdir?

 Layiha kelimesi özellikle Osmanlı döneminden günümüze ulaşmış oldukça eski ve köklü kelimeler içerisinde gelir. Layiha kelimesi genelde eski zamanlarda resmi belgelerde kullanılırdı. Bu doğrultuda Osmanlı döneminde belgelerin sağ üst kısmında yer alırdı. Aynı zamanda devletlerarası yapılacak yazışmalar konusunda da görüşleri ve düşünceleri anlatan yapı üzerinden ele alındığını ifade etmek mümkün.