SözlükLed Ne Demek? Led Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Led Ne Demek? Led Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

26.10.2021 - 14:08 | Son Güncellenme:

Dilimizde bulunan pek çok kelime yabancı kökenli olduğu için anlamı bilinmemektedir. Led kelimesi de bunlardan birisidir. Led kelimesinin özellikle Türkçe anlamı karşılığı birçok kişi tarafından araştırılmakta ve merak edilmektedir. Bu anlamda kelimenin ne anlama geldiğini Türk Dil Kurumu sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. Peki led ne demek? Led TDK sözlük anlamı nedir? Sizlere led kelimesinin ne anlama geldiğini ve kökenini detaylıca derledik.

Led Ne Demek Led Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Led kelimesi İngilizce kökenli bir kelimedir. Dilimize İngilizceden girmiş olan led kelimesi günlük hayatta da cümle içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Led Ne Demek?

 Led kelimesi İngilizce bir kelime olup Türkçe anlamı ışık üreten diyot manasına gelmektedir. Tarihte ilk kez 1999 yılında takometre aşırı devirlerde kırmızıya dönen led ışıklarını içeriyor eserinde yer almıştır. 

 Led TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumunda pek çok kelimenin anlamı belirtilmektedir. Fakat led kelimesi İngilizce bir kelime olduğu için Türk Dil Kurumu sözlüklerinde anlamı açıklanmamaktadır. Ülkemizde led ile yakın anlam taşıyan ışık kelimesinin TDK anlamı şu şekildedir>:

 - Cisimleri görmeyi, renkleri ayırt etmeyi sağlayan fiziksel enerji

 - Bir yeri aydınlatmaya yarayan araç

 - Aydınlanmak için kullanılan elektrik

 Led bu anlamlar ile yakın bir anlam taşıdığı için bu anlamları içeren cümleler içerisinde kullanılabilmektedir. Led kelimesi ile ilgili örnek cümleleri şu şekilde verebiliriz:

Haberin Devamı

 - Çok karanlık olduğu için ledleri yaktı.

 - Led ışıklar gözümü çok fazla yoruyor.