Sözlük Libre Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Okçulukta Libre Nedir?

Libre Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Okçulukta Libre Nedir?

31.08.2022 - 15:00 | Son Güncellenme:

Dilimize farklı dillerde geçen ya da zaman içinde değişime uğrayan pek çok kelime bulunuyor. Bu kelimelerin anlamları da sıkça insanlar tarafından merak ediliyor. Libre kelimesi de dilimizde sık duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Libre, okçuluk ile ilgili bir terim olarak biliniyor. Libre nedir, TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.

Libre Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Okçulukta Libre Nedir

Libre kelimesi, dilimizde hem tek başına hem de başka kelimelerle bir arada sıkça kullanılabilir. Libre, İtalyancadan dilimize geçmiş olan bir kelimedir.

Haberin Devamı

Libre Nedir?

Libre kelimesi, dilimizde sıkça kullanılan bir kelimedir. Bu kelime, İtalyancadan dilimize geçmiştir. TDK'daki anlamına göre ise libre kelimesi, yarım kilogramlık bir ölçü birimi olarak bilinir.

Libre TDK sözlük Anlamı Ne Demek?

Libre Kelimesinin TDK sözlük anlamı, yarım kilogramlık ağırlık ölçü birimi demektir. Aynı zamanda libre İtalyancada bir tartı birimi olarak tanımlanmıştır. İtalyanca sözcük olan Latincede ise, libra "1. terazi, tartı, 2. 310 gram civarında bir çeşit tartı birimi" sözcüğünden evrilmiştir.

Okçulukta Libre Nedir?

Okçulukta libre, yayı ne kadar çekebileceğinizi belirleyen bir terimdir. Çekmekte çok zorlandığınız bir yay yerine rahat bir şekilde çektiğiniz bir yay ile çok daha az yorulur ve daha stabil bazı atışlar da yapabilirsiniz. Rakamların ise, atış deneyiminizin önüne geçmesine izin vermemeniz gerekir. Eğer amacınız etrafınızı etkilemekse, bunu daha ağır bir yay ağırlığı çekerek değil, çok daha iyi vurarak yapmanız gerekir. Sizi başarıya götüren şeyin tekniğiniz olduğunu bilmeniz gerekir. Eğer, çekebileceğinizden daha ağır bir yay alırsanız, atış tekniğiniz de bozulur. Bu da atış sırasında çok daha düşük bir performansa neden olur.