Sözlük Liman Ne Demek? Liman Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Liman Ne Demek? Liman Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.08.2021 - 04:38 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok kelime vardır. Türkçede bulunan kelimelerden birçoğu farklı dillerden alınmıştır. Farklı dillerden alınan kelimelerin anlamı bazen tam olarak bilinmemektedir. Liman kelimesi herkes tarafından bilinen bir kelimedir. Liman ne demektir? Liman kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir tüm detayları ile derledik.

Liman Ne Demek Liman Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Liman gemilerin işler için veya barınmak için sığındıkları kıyılardır.

Liman Ne Demektir?

Liman kelimesinin anlamı iki farklı şekilde insanların karşısına çıkmaktadır. İlk anlamı herkesin bildiği gemilerin yük almak ya da yük indirmek için veya yolcu indirme bindirme işlemi yaptıkları ve gemilerin barınmalarına yarayan sığınak olarak verilmektedir. Liman kelimesi aynı zamanda bir coğrafya terimidir. Liman kelimesinin coğrafya terimi olarak kıyıda, doğal olarak ya da dalgakıranla fırtınalara karşı korunmuş yer olarak verilmektedir.

Liman TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Liman kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlam çıkmaktadır. TDK sözlüğüne göre liman kelimesinin karşılığı gemilerin barınmalarına, yük alıp boşaltmalarına, yolcu indirip bindirmelerine yarayan doğal veya yapay sığınak olarak verilmiştir. TDK sözlüğüne göre liman kelimesi Rusçadan dilimize girmiştir ve denizcilik ile alakalıdır.