Sözlük Mahrumiyet Ne Demek? Mahrumiyet Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mahrumiyet Ne Demek? Mahrumiyet Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

23.10.2021 - 03:54 | Son Güncellenme:

Türkçede yanlış bilinen kelimeler içerisinde mahrumiyet sözcüğü gelir. Aslında günlük yaşamda kullanımı kapsamında çoğu kişinin yanlış biçimde ele aldığı sözcükler içerisinde bulunur. Peki, mahrumiyet ne demek? Mahrumiyet TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Mahrumiyet Ne Demek Mahrumiyet Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Mahrumiyet kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Aynı zamanda Türkçede yaygın olarak kullanılan önemli kelimeler içerisinde yer alır. Çok kişinin de yanlış bildiği ve yanlış biçimde kullandığı sözcükler arasında bulunduğunu ifade etmek gerekir.

Mahrumiyet Ne Demek?

Genelde mahrumiyet geldiği zaman pek çok kişi bu kelimenin gizlilik ya da özel hayat gibi algılar. Ancak bu kelimenin Türkçe karşılığı bu değildir. Mahrumiyet kelimesi için öne çıkan anlam şu şekilde ifade edilir;

- Yoksunluk

Yukarıda verilen anlamı ile beraber doğrudan eş anlamlı olarak da günlük yaşamda kullanılır. Özellikle Türkçede mahrumiyet kelimesi yerine yoksunluk sözcüğünün daha fazla değerlendirildiğini ifade etmek de mümkün.

Mahrumiyet TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit mahrumiyet kelimesi yoksunluk sözcüğü üzerinden karşılık bulur. Geçmiş olduğu bu anlam ile beraber amaca uygun tek başına veya cümle içinde kullanmak mümkün. Bu doğrultuda yoksunluk ise ‘belli bir şeye sahip olmamak’ biçiminde anlatılmaktadır. Böylece öne çıkan bu anlamı ile beraber amaca uygun birçok farklı yerde mahrumiyet kelimesini kullanmak mümkün. Aynı zamanda mahrumiyet kelimesi yeni yoksunluk sözcüğü de aynı anlam üzerinden değerlendirilir.