Sözlük Makes Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Makes Bulmak Ne Demek?

Makes Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Makes Bulmak Ne Demek?

28.10.2021 - 14:36 | Son Güncellenme:

Eski dönemlerde kullanılmış olan günümüzde artık değerlendirilmeyen kelimeler içerisinde makes gelmektedir. Fakat özellikle birçok farklı eserde ve yazılı kaynakta karşılaşılan bir sözcük olduğunu da söylemek mümkündür. Ege makes ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Makes bulmak ne demek? İşte bu kelime üzerine merak edilen bilgiler.

Makes Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Makes Bulmak Ne Demek

 Kökeni Osmanlıcaya dayanan makes sözcüğü, aynı zamanda Türkiye'de bulunan kelimeler içerisinde gelir. Ancak günümüzde çok fazla kullanılmayan ve değerlendiremeyen bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Makes Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Merak etme sözcüklerden biri olarak makes kelimesi öne çıkmaktadır. Osmanlıca kökenli bulması ile beraber aynı zamanda Türk Dil Kurumu üzerinden belli bir anlam ifade eder. Bu doğrultuda değişik kelime ve kelime grupları üzerinden bu sözcüğü ifade etmek mümkün.

 - Yansıma yeri

 - Ayna

 Yukarıda verilen kelimeler ile beraber makes sözcüğü ifade edilmektedir. Özellikle farklı kaynaklarda bu kelime ile karşılaşıldı vakit, cümle çok daha iyi biçimde anlaşılabilir.

 Makes Bulmak Ne Demek?

 Makes kelimesinin türemesi ile beraber aynı zamanda makes bulmak sözcük grubu öne çıkmaktadır. O konuda öne çıkan eylem düzeni ile beraber yine farklı biçimlerde bu sözcük grubu ifade edilir.

Haberin Devamı

 - Yansımak

 - Yansıyacak yer bulmak

 Eski dönemlerde bu şekilde kelime ve kelime grubu olarak makes sözcüğünün kullanıldığını söylemek mümkün. Günümüzde ise daha çok farklı yazılı eserler ile beraber bazı kaynaklarda karşılaşılan bir kelimedir.